Zaanstreek
slogan
Registreer
maandag, 08 maart 2021 11:48

Meer dan honderd senioren tijdelijk hun huis uit vanwege gaslek in Zaandam

Meer dan honderd senioren tijdelijk hun huis uit vanwege gaslek in Zaandam Inter Visual Studio / Pascal Fielmich
08-03-2021 Zaandam - Een seniorencomplex aan de Tjotterlaan in Zaandam is maandagochtend volledig ontruimd vanwege een gaslek. Dat meldt NH Nieuws. Inmiddels is het lek gedicht en kunnen de ruim honderd bewoners weer naar hun woningen.

Het gaat om de bewoners van ongeveer honderd appartementen van de Meerpaal, zo liet de woordvoerder van de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland aan NH Nieuws weten. Zij werden opgevangen in twee recreatiezalen van het complex. In aanloop naar dat moment werd een deel van de bewoners opgevangen in een lijnbus, zodat ze de verrichtingen van de hulpdiensten niet in de kou hoefden af te wachten.

Het gaslek werd ontdekt nadat bewoners gas hadden geroken. De brandweer en Liander kwamen daarop naar het gebouw om onderzoek te doen. Omdat er inderdaad een hoge concentratie gas werd gemeten, werd besloten de omgeving af te zetten en de hoofdkraan dicht te draaien.

Volgens getuigen werd het lek gevonden in een appartement op de eerste verdieping van het complex, maar dat kan de woordvoerder van de veiligheidsregio niet bevestigen. Nadat de hoofdkraan was dichtgedraaid, daalde de concentratie gas in het pand. Toch bleek daarmee het gevaar daarmee nog niet volledig geweken, benadrukte de woordvoerder. "Er zit gas in een spouwmuur, dat moet er eerst worden uitgehaald."

Volgens de woordvoerder van de veiligheidsregio zijn er voor zover bekend nog geen mensen onwel geworden.