West Friesland
slogan
Registreer
dinsdag, 06 april 2021 18:11

NL-Alert: groot explosiegevaar in Oosterblokker

NL-Alert: groot explosiegevaar in Oosterblokker Inter Visual Studio / Daniƫlle Rood
06-04-2021 Oosterblokker - In de omgeving van de Essinglaan in Oosterblokker is dinsdagmiddag een dreiging voor een grote explosie ontstaan nadat een gasleiding beschadigd raakte bij werkzaamheden. Dat meldt NH Nieuws. Er werd een massa-evacuatie in werk gesteld, maar de beheerder van de gasleidingen geeft aan dat de situatie inmiddels als 'veilig' wordt gezien.

In verschillende dorpen in West-Friesland hebben mensen een NL-Alert gekregen waarin te lezen valt dat er explosiegevaar is en mensen in een straal van 500 meter het gebied zo snel mogelijk moeten verlaten.

In de omgeving werden meerdere woningen en een school ontruimd. Langs de straat waar de werkzaamheden plaatsvinden loopt een spoor. De NS heeft aangekondigd dat er op dit moment geen treinen rijden tussen Hoogkarspel en Hoorn.

Inmiddels heeft de Gasunie, het bedrijf dat bezig was om de verhitting aan de gasleiding te verhelpen, meegedeeld dat de situatie onder controle is. "De druk in de leiding bij Oosterblokker is zover afgenomen dat collega's deze kunnen inspecteren", laten zij weten. "Inmiddels is voor de situatie het sein 'veilig' gegeven. We verontschuldigen ons voor de commotie die het incident heeft veroorzaakt."

Wanneer de bewoners terug kunnen keren naar huis is nog niet bekend. "Zodra we weten dat het veilig is wordt iedereen ingelicht. Normaal gesproken zijn dit soort werkzaamheden in een weiland. Nu is het in een woonwijk, naast een spoorweg. En dat maakt de ontruiming zoveel lastiger", aldus de woordvoerder.