West Friesland
slogan
Registreer
woensdag, 03 maart 2021 07:45

Explosief afgegaan bij coronateststraat in Bovenkarspel

Explosief afgegaan bij coronateststraat in Bovenkarspel Inter Visual Studio
03-03-2021 Bovenkarspel - Bij een GGD-teststraat aan de Middenweg in Bovenkarspel is woensdagochtend rond 06.00 uur een explosief afgegaan. Dat meldt NH Nieuws. Bij de explosie zijn ramen vernield, maar er is geen sprake van letsel, zo meldt de politie Noord-Holland Noord aan NH Nieuws. De teststraat blijft de hele dag dicht. "Alle afspraken zijn afgezegd."

Volgens Menno Hartenberg, woordvoerder bij de politie Noord-Holland Noord, zijn er bij de explosie vijf ramen uitgeslagen. "Aan het gebouw mankeert niks". Op de plaats van de ontploffing ligt een stuk buis. Er is niemand gewond geraakt.

De politie zegt dat het zou kunnen dat het om een gerichte actie gaat, maar wil dit niet bevestigen. Wel is duidelijk dat het niet om een ongeluk gaat. Hartenberg: "Iemand zal het explosief er wel neergelegd hebben." De politie heeft nog geen zicht op wie dit gedaan kan hebben.

Op dit moment doet de politie onderzoek en is de omgeving afgezet. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ter plaatse en doet samen met de politie onderzoek, waaronder ook buurtonderzoek en verder checken ze de camerabeelden in de omgeving.

Volgens NH Nieuws verslaggever, Maarten Edelenbosch, gaat het om een enorm pand, een fabriekshal, waar je met de auto naar binnen kan rijden om getest te worden. De aanwezige pers wordt op flinke afstand gehouden. Waarom ze zo ver weg moeten staan is niet duidelijk.