Waterland
slogan
Registreer
dinsdag, 08 juni 2021 21:37

Brand in seniorenflat Edam, vier personen in ambulance nagekeken

Brand in seniorenflat Edam, vier personen in ambulance nagekeken Inter Visual Studio / Stefan Roode
08-06-2021 Edam - Bij een seniorenflat in Zorgcentrum De Meermin in Edam is dinsdagavond rond 18.45 uur een kleine brand ontstaan. Dat meldt NH Nieuws. De brand was snel onder controle, meldt de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. Wel hebben vier bewoners rook ingeademd, maar zij hoefden niet worden overgebracht naar het ziekenhuis.

De brand ontstond nadat er iets 'op het kooktoestel is blijven staan wat er niet hoorde', aldus de woordvoerder van de veiligheidsregio tegen NH Nieuws. De brand was snel uit, maar door de rookverspreiding werden wel uit voorzorg de 36 inwoners van de seniorenflat uit hun woningen gehaald.

De bewoners stonden tijdelijk op hun eigen verdieping op een veilige plek, terwijl de brandweer de huizen controleerde. Op het moment worden de woningen geventileerd, om de rook uit het complex te krijgen.

De vier bewoners die rook hebben ingeademd zijn in de ambulance behandeld, maar stonden kort daarna weer buiten. De bewoner waar de brand is geweest wordt ergens anders ondergebracht.