Waterland
slogan
Registreer
woensdag, 12 augustus 2015 22:46

4 verdachten aangehouden na bromfietsdiefstallen

11-08-2015 - Purmerend, Zaandam - De politie kreeg even na 6:30 uur een melding binnen van de diefstal van 3 scooters.
 
Deze scooters zouden rond 6:00 uur gestolen zijn vanuit een bedrijf aan de Nieuwstraat in Purmerend. De politie stelde een onderzoek in naar de diefstal, maar de verdachten bleken al verdwenen.
Een politieman die een paar uur later onderweg was naar zijn werk, zag in de Zaanstreek mannen op drie scooters rijden en hij vond dat zij zich verdacht gedroegen. Hierop heeft hij kentekens onthouden en contact gezocht met zijn collega’s van de meldkamer. Omdat de 3 scooters daarvoor als gestolen waren gesignaleerd, werd direct duidelijk dat het ging om de drie scooters, die even daarvoor waren gestolen vanaf de Nieuwstraat in Purmerend.
 
De politie is vervolgens gericht gaan zoeken met o A. de politiehelikopter en een hondengeleider. Ook werd een Burgernetactie gestart. Op aanwijzing van een onbekend gebleven getuige, konden twee verdachten worden aangehouden met twee gestolen bromfietsen.
 
Alle gezamenlijke inspanningen resulteerde uiteindelijk in de aanhouding van in totaal vier verdachten: mannen in de leeftijd van 15 t/m 19 jaar, afkomstig vanuit Amsterdam, Kwadijk en Purmerend. Zij werden aangehouden o.a. op de Veldbloemenweg en in het recreatiegebied Jagersveld.
 
Alle vier verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten, de drie scooters zijn inbeslag genomen. De verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.
 
De verdachte uit Kwadijk bleek onder invloed van alcohol: tegen hem wordt ook hiervoor proces-verbaal opgemaakt.