Noordkop
slogan
Registreer
maandag, 04 januari 2016 20:16

Vliegtuig neergestort voor kust Petten

04-01-2016 Petten - Maandagmiddag is zo'n zeven kilometer voor de kust van Petten een vliegtuig neergestort. Nadat het toestel van de radar was verdwenen, werd groot alarm geslagen. Het toestel ligt op zijn kop in het water. 

De kustwacht zette een reddingshelikopter en een vliegtuig in om te zoeken. Het vliegtuigje is gevonden, maar de slachtoffers niet. De marine is in de avond gaan zoeken met speciale sonarapparatuur. De kustwacht en de KNRM zijn ook bij de zoektocht betrokken. Het zicht op de Noordzee is matig.


Het toestel steeg aan het begin van de middag op in het Engelse Norwich en had als bestemming het Duitse eiland Sylt. Het is niet bekend of er een noodsignaal is uitgezonden.
 
Hoewel de piloot nog niet is gevonden, worden er nog wel wrakstukken van het toestel gevonden en geborgen. Ook bestaat de mogelijkheid dat wrakstukken aanspoelen. Wie een stuk vindt, wordt door de afdeling Luchtvaarttoezicht van de Landelijke Eenheid van de politie verzocht dit te melden op telefoonnummer 0900-0111.