Kennemerland
slogan
Registreer
donderdag, 25 februari 2021 17:09

Harddrugs en chemisch afval gevonden in Badhoevedorp, twee personen aangehouden

Harddrugs en chemisch afval gevonden in Badhoevedorp, twee personen aangehouden Inter Visual Studio
25-02-2021 Badhoevedorp - De politie heeft donderdagmiddag twee verdachten aangehouden nadat zij harddrugs en chemisch afval vonden aan de Sloterweg. Dat meldt NH Nieuws. Het gaat om een 34-jarige man en een 24-jarige vrouw.

De politie kwam de harddrugs op het spoor na een melding. Die zou loos alarm zijn geweest maar de agenten roken wel een chemische lucht.

"Omdat er een chemische geur aanwezig was bij het pand en er vaten met mogelijk chemisch afval op het terrein stonden, werd de brandweer ter plaatse gevraagd om metingen te verrichten", schrijft de politie.

Een woordvoerder van de politie kan in verband met het onderzoek niks zeggen over welke soort harddrugs gevonden zijn en om wat voor hoeveelheden het gaat.

De boerderij net buiten het dorp heeft sinds vorig jaar een nieuwe eigenaar, volgens buurtbewoners wordt de boerderij sindsdien verhuurd. Buurtbewoners vertellen NH Nieuws dat er sindsdien veel verschillende auto's het terrein op- en afrijden. Ook zijn er volgens hen twee grote schuren op het terrein gesloopt, en is daar een bouwkeet voor in de plaats gekomen.

De twee verdachten werden bij de boerderij aangehouden en daarna overgebracht naar het politiebureau. De recherche heeft een onderzoek ingesteld, beide verdachten zitten nog vast. De harddrugs zijn in beslag genomen en worden vernietigd.