Kennemerland
slogan
Registreer
woensdag, 18 november 2015 08:07

Tieners na achtervolging aangehouden

18-11-2015 Haarlem - Na een achtervolging zijn in de nacht van dinsdag op woensdag twee Haarlemse jongens van 16 en 17 aangehouden. Agenten zagen rond 2:15 uur een voertuig met hoge snelheid over de PC Boutensstraat in Haarlem-Noord rijden.
 
Agenten wilden het voertuig controleren. De achtervolging werd ingezet over de Rijksstraatweg, Jan Gijzenkade en Oudeweg. De bestuurder van de auto maakte daarbij meerdere verkeersovertredingen. Een aantal politiewagens zat inmiddels achter het voertuig. De rit ging verder over de A200 en A9 in de richting van Beverwijk. Daar dook het voertuig de A22 op. Via de Parallelweg en de Noorderweg kwam het voertuig weer op de A9 richting Haarlem. Op de snelweg werden snelheden gehaald van ruim 170 kilometer per uur.
 
Het voertuig kwam vervolgens achter een politiewagen te rijden; die al op de A9 reed. De bestuurder kreeg opnieuw een stopteken. Dankzij een behulpzame vrachtwagenchauffeur werd het voertuig gecontroleerd aan de kant van de weg gezet. De vrachtauto en de politiewagen reden naast elkaar, remden beide af en het voertuig werd daardoor tot stoppen gedwongen. De twee tieners zijn aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De 17-jarige bestuurder had de auto 'geleend' van zijn ouders.
 
De vrachtwagenchauffeur is na de behulpzame actie doorgereden. Alleen is deze chauffeur in de hectiek niet bedankt. De politie komt graag in contact met deze man. De vrachtwagenchauffeur kan contact opnemen met de politie via 0900-8844.