Kennemerland
slogan
Registreer
donderdag, 28 januari 2016 13:54

Studentenflat ontruimd na brand in meterkast

28-01-2016 Haarlem – De Studentenflat Steve Biko aan de Spaarndamseweg in Haarlem is donderdagochtend ontruimd nadat er brand was uitgebroken. Rond kwart voor negen was er op diverse etage rookontwikkeling waarna direct de brandweer werd gebeld. Omdat de rook op meerdere etages was en er veel naar 112 werd gebeld werd er al vrij snel opgeschaald naar middelbrand.
 
De studenten werden door de politie buiten opgevangen terwijl brandweermannen in de flat op onderzoek uitgingen om de brandhaard te vinden. De etages werden afgezocht en uiteindelijk werd er brand in een meterkast in de kelder aangetroffen.
 
Door de bluswerkzaamheden werd de Spaarndamseweg ter hoogte van de studentenflat in beide richtingen afgesloten voor verkeer. Een grote groep studenten werd ondertussen bij een naastgelegen bouwmarkt opgevangen. Met een grote overdrukventilator is de rook uit het pand geblazen. Uit voorzorg was er een ambulance opgeroepen maar gelukkig raakte er verder niemand gewond.

14 juli 2015
Het is niet de eerste maal dat er brand in een meterkast in de studentenflat uitbreekt. Op 14 juli 2015 moest de flat ook al worden ontruimd nadat er brand was uitgebroken in een meterkast op de eerste etage.