Kennemerland
slogan
Registreer
woensdag, 02 september 2020 12:13

Lange politie-achtervolging eindigt met crash in Haarlem

Lange politie-achtervolging eindigt met crash in Haarlem Inter Visual Studio
02-09-2020 Haarlem - De politie heeft woensdagochtend, na een achtervolging, een gestolen Audi tot stilstand gebracht en twee aanhoudingen verricht. Dat gebeurde rond 10.20 uur op de Schipholweg in Haarlem. Dat meldt de politie in een persbericht.

Eerder die nacht werd tijdens een inbraak in Groningen een reservesleutel van een Audi buitgemaakt, zo meldt de politie. De reservesleutel gaf de inbrekers toegang tot de Audi, die zij vervolgens meenamen.

De gestolen Audi was uitgerust met een volgsysteem, waardoor een particulier beveiligingsbedrijf zicht kreeg op de locatie van het voertuig en melding maakte bij de politie. De melding vormde de aanleiding tot een grote achtervolgingsactie door de politie. De bestuurder reed met hoge snelheden door gemeente Haarlem, terwijl hij stoptekens, rood licht, zwaailichten en sirenes negeerde. Na een achtervolging van ongeveer twintig minuten kon de Audi tot stilstand worden gebracht. Het voertuig knalde tegen een paaltje bij de busbaan aan de Schipholweg.

Een 39-jarige man uit Haarlem en een 35-jarige vrouw zonder vaste woon- en verblijfplaats werden aangehouden in verband met heling van een gestolen voertuig. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. De politie doet nog onderzoek naar de verschillende verkeersovertredingen en de diefstal. De auto is flink beschadigd, waardoor een sleepdienst in actie moest komen om de busbaan weer vrij te maken. De verdachten worden overgebracht naar Groningen in verband met het onderzoek naar de diefstal van de auto.