Kennemerland
slogan
Registreer
vrijdag, 14 mei 2021 18:44

Kinderen gewond geraakt bij fietsongeluk in Haarlem

Kinderen gewond geraakt bij fietsongeluk in Haarlem NieuwsFoto.nl
14-05-2021 Haarlem - Twee kinderen zijn vrijdagmiddag gewond geraakt bij een fietsongeluk langs de Spaarndamseweg. Even voor 16.00 uur ging het mis toen een man met zijn zoontje langs de Spaarndamseweg fietste. Het kind zat op een zadel op de stang, maar raakte met zijn voet tussen de spaken bekneld. Beiden sloegen daardoor over de kop en het jongetje zat vast tussen de spaken. Tijdens de val kwamen zij in botsing met een passerend meisje op de fiets. Ook zij kwam ten val.

Omdat het jongetje met zijn voet klem zat tussen de spaken, is de brandweer opgeroepen. Een omstander had toevallig een tangetje mee, waardoor zijn voet kon worden losgeknipt en de inzet van de brandweer niet meer nodig is. Het jongetje is getroost met een traumabeertje van de hulpdiensten en samen met zijn vader voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Ook de andere fietsster raakte gewond aan haar voet. Zij is ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel en opgehaald door haar vader. Het fietspad was tijdelijk afgesloten. Handhavers hebben het fietsverkeer omgeleid.