Amsterdam-Amstelland
slogan
Registreer
donderdag, 15 april 2021 23:40

Steekpartij bij Amstelstation Amsterdam, twee verdachten opgepakt

Steekpartij bij Amstelstation Amsterdam, twee verdachten opgepakt Inter Visual Studio
15-04-2021 Amsterdam - Bij een steekpartij op een van de bushaltes bij het Amstelstation in Amsterdam-Oost is donderdagavond een man gewond geraakt. Dat meldt AT5. Er is een traumahelikopter geland.

De hulpdiensten werden rond 19.45 uur gealarmeerd. Er werd ook een politiehelikopter ingezet. De traumahelikopter is geland op de Weesperzijde. De arts van het mobiel medisch team is daarna door de politie naar het station gebracht.

Een woordvoerder van de politie zegt dat er in totaal drie verdachten zijn. Twee verdachten zijn op metrostation Spaklerweg opgepakt. Volgens een buurtbewoner gebeurde dat na een achtervolging.

Een derde verdachte wordt nog gezocht. Het metroverkeer werd daarom stilgelegd. Het signalement van de dader is via Burgernet verspreid. Om 20.35 uur liet het GVB weten dat de metro's weer gingen rijden, maar dat reizigers nog wel rekening moeten houden met vertraging.

Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De politiewoordvoerder zegt dat de man aanspreekbaar was.

De politie heeft de bushaltes afgezet voor onderzoek.

Donderdagmiddag vond er ook al een steekpartij plaats in Amsterdam: op Dubbelink in Zuidoost werd toen een minderjarig meisje neergestoken. Een ander minderjarig meisje zou de dader zijn; zij is opgepakt.
Alkmaar - Een grote politieactie is op dit moment gaande op het industrieterrein in Oudorp in Alkmaar. Aan de Lorentzstraat staan al sinds gisteren zwaarbewapende politieagenten. Ook werden zojuist vanuit een loods de ene na de andere palet met onbekende goederen in vrachtwagens gezet en afgevoerd.

De politie laat weten aan NH Nieuws dat het gaat om een 'lopend onderzoek van de recherche', maar verder nog niets te kunnen zeggen over om wat voor onderzoek het gaat.

Een tiental politiewagens staan op het terrein voor de loods en is ook de Seon bezig.

Vrijdagmiddag rond kwart voor vier vertrok een zwaar beveiligd transport met meerdere vrachtwagens vanaf de Lorentzstraat, hier waren meerdere politie-eenheden en motoren aanwezig.