Amsterdam-Amstelland
slogan
Registreer
donderdag, 08 april 2021 12:33

Man beroofd van auto onder dreiging van vuurwapen in Amsterdam, politie zoekt getuigen

08-04-2021 Amsterdam - Donderdagochtend rond 10.45 uur hebben twee verdachten onder bedreiging van een vuurwapen een 29-jarige man beroofd van zijn voertuig. De recherche is op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer liep vanaf een woning aan de Egidiusstraat in de richting van zijn geparkeerde auto. Toen hij in de auto zat, werd hij door twee mannen aangesproken. Één van hen toonde daarop een vuurwapen en bedreigde het slachtoffer daarmee. Onder dreiging van het vuurwapen heeft het slachtoffer de sleutels van zijn voertuig afgestaan, waarna de verdachten zijn voertuig hebben meegenomen.

De verdachten vluchtten met het voertuig vervolgens weg in de richting van de Bos en Lommerweg. Meerdere politie-eenheden hebben in de omgeving gezocht naar zowel het voertuig als de verdachten, maar hebben deze niet meer aangetroffen.

Eén van de verdachten zou het volgende signalement hebben:

Verdachte 1
- zeer licht getinte huidskleur;
- 1.75 meter lang;
- blauwe jas;
- rugzak om;
- joggingbroek;
- vuurwapen in de hand.

De politie zoekt getuigen van de diefstal met geweld. Heeft u iets gezien of gehoord in de omgeving van de Egediusstraat of heeft u camerabeelden van bijvoorbeeld geparkeerde voertuigen of andere relevante informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact met ons op via: 0900-8844. Liever anoniem? Bel 0800-7000. Via onderstaand tipformulier kunt u beelden of tips ter beschikking stellen aan het onderzoeksteam.