Amsterdam-Amstelland
slogan
Registreer
maandag, 08 maart 2021 00:54

Grote brand in Westelijk Havengebied Amsterdam

Grote brand in Westelijk Havengebied Amsterdam Inter Visual Studio / Remy Roosien
07-03-2021 Amsterdam - De brandweer is zondagavond massaal uitgerukt voor een grote brand aan de Rhoneweg in het Westelijk Havengebied. Dat meldt AT5. Inmiddels is de brand onder controle.

De eerste melding over de brand kwam rond 20.20 uur binnen en er werd al snel flink opgeschaald. Rond 20.45 uur ging het zelfs om een "zeer grote brand". Rond 22.00 uur gaf de brandweer het sein brand meester.

Het gaat om een industriële wasserette. De schade is volgens een woordvoerder van de brandweer groot. Er is onder meer een deel van het dak verwoest. Er was niemand aanwezig en er is niemand gewond geraakt.

In het Westelijk Havengebied vinden regelmatig branden in bedrijfspanden plaats. Er is daarom een speciale brandweerkazerne gebouwd, waar ook het havenbedrijf en verschillende bedrijven in het gebied aan hebben meebetaald.

Meerdere brandweerwagens uit die nieuwe kazerne werden ook opgeroepen voor de brand op de Rhoneweg. Ze hebben onder meer versterking gekregen van brandweermensen uit Uithoorn, Osdorp en Amstelveen.

De oorzaak van de brand is onbekend. Daar wordt later onderzoek naar gedaan.