Amsterdam-Amstelland
slogan
Registreer
donderdag, 05 augustus 2021 07:17

Grote brand in opslagloods Amsterdam-Sloterdijk

Grote brand in opslagloods Amsterdam-Sloterdijk Inter Visual Studio / Michel van Bergen
05-08-2021 Amsterdam - In een opslagloods op een bedrijventerrein in Amsterdam-Sloterdijk is in de nacht van woensdag op donderdag een grote brand uitgebroken. Het gaat om een pand waar onder meer foodtrucks stonden opgeslagen. De brandweer is met veel eenheden ter plaatse om te voorkomen dat het vuur overslaat naar omliggende panden.

De hulpdiensten werden kort na middernacht gealarmeerd. Het gaat om een bedrijfspand aan de Turbinestraat. De brandweer schaalde niet veel later op naar 'zeer grote brand', korpsen uit de wijde omgeving, waaronder Aalsmeer en Amstelveen, werden opgeroepen ter assistentie.

Het gehele pand van zo'n 1000 vierkante meter staat in lichterlaaie en is volgens de brandweer niet meer te redden. "De focus ligt nu op het behouden van de omliggende panden", aldus een brandweerwoordvoerder. Volgens de brandweer staat de wind de stad uit, waardoor de rookwolken niet richting de stad waaien.

Volgens de woordvoerder wist een buurman ternauwernood nog een aantal geparkeerde auto's te verplaatsen voordat het vuur om zich heen greep.