Groot Alkmaar
slogan
Registreer
woensdag, 27 maart 2019 04:13

Zeer grote brand verwoest loods in Alkmaar

Zeer grote brand verwoest loods in Alkmaar Hans Brouwers
27-03-2019 Alkmaar - Aan de Lorentzstraat in Alkmaar heeft dinsdagnacht een zeer grote brand een loods op het bedrijventerrein aldaar volledig in de as gelegd. Rond 00.15 uur kwamen bij de brandweer de eerste berichten binnen over een boot in de loods die in brand zou staan. Er was niemand in het pand aanwezig.

Toen de brandweer aankwam op locatie, werd er al snel besloten om meer wagens en hoogwerkers op te roepen. Bij het blussen hebben ook verschillende korpsen uit de Zaanstreek en Kennemerland geholpen. In eerste instantie kwamen er alleen dikke rookwolken uit het gebouw, maar rond 1.30 uur sloegen de vlammen metershoog uit het dak.

De brandweer wist al snel dat het gebouw waar de brand woedde als verloren kon worden beschouwd. Daarom werd er geprobeerd om er zoveel mogelijk voor te zorgen dat het vuur niet zou overslaan naar omliggende gebouwen, onder andere door ze nat te houden. Het vuur was rond 4.30 uur onder controle: de brandweer is nog de hele ochtend bezig geweest met nablussen.