Groot Alkmaar
slogan
Registreer
zaterdag, 01 mei 2021 12:13

Grote brand in Broek op Langedijk, NL-Alert verstuurd

Grote brand in Broek op Langedijk, NL-Alert verstuurd Inter Visual Studio
01-05-2021 Broek op Langedijk - Bij een autobandenspecialist op een industrieterrein aan de Dulleweg in Broek op Langedijk is zaterdagochtend een grote uitslaande brand uitgebroken. Dat meldt NH Nieuws. De brand is inmiddels geblust.

Meerdere brandweereenheden waren grotendeels van de ochtend druk bezig de brand onder controle te krijgen. Het pand is door de vlammen grotendeels verwoest. "Het is geen leuk gezicht", laat een bewoner weten. Niet alleen het bandenbedrijf maar ook het naastgelegen pand 'Natuurlijk AST' heeft schade door de brand. Er wordt nu gekeken welke andere bedrijven ook schade hebben opgelopen.

Grote rookwolken waren van veraf te zien. Door de brand daalden er zwarte brokstukjes neer in de omgeving ten westen van het industriegebied. Op een deel van het bedrijventerrein is asbest vrijgekomen, dit deel is afgezet.

Door de brand kwam er veel rook vrij, daarom is er een NL-Alert gestuurd naar de omwonenden. "Bewoners moeten daarom ook hun ramen gesloten houden als zij last hiervan hebben", vertelt een woordvoerder van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord aan NH Nieuws.

Voor zover bekend was er niemand in het pand aanwezig. Ook is niet bekend hoe de brand precies ontstaan is.