Gooi en Vechtstreek
slogan
Registreer
vrijdag, 28 mei 2021 08:28

Vrouw (48) overleden bij woningbrand in Hilversum, tweede bewoner zwaargewond

Vrouw (48) overleden bij woningbrand in Hilversum, tweede bewoner zwaargewond Inter Visual Studio / Jan Peter Otto
28-05-2021 Hilversum - Bij een felle woningbrand aan de Hilversumse Lutherhof zijn vrijdagochtend twee mensen zwaargewond geraakt. Zeer waarschijnlijk gaat het om de bewoners. De straat rondom het huis is ruim afgezet, de technische recherche doet onderzoek.

De brand ontstond vanochtend vroeg, rond 04.45 uur. Waardoor het vuur begon, is nog niet bekend. De brand woedde op de benedenverdieping van het huis en zorgde voor veel rook. De brandweer had de brand snel onder controle.

De twee slachtoffers werden tijdens het blussen gevonden door brandweermannen. Er werden meteen twee traumateams opgeroepen voor hulp aan de slachtoffers. Omstanders hebben gezien dat ze gereanimeerd moesten worden.

De slachtoffers zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Over hoe het met ze gaat, kan de politie tot nu toe geen mededelingen doen. UPDATE: één van de slachtoffers, een 48-jarige vrouw, is in het ziekenhuis overleden. 

Volgens buurtbewoners zou er al vaker het een en ander hebben gespeeld bij het bewuste huis. Zo zou er onlangs nog een steen door het raam zijn gegooid. Het gerepareerde raam is nog overduidelijk te zien, er hangt ook een grote beveiligingscamera onder. Van de steen door de ruit zou aangifte zijn gedaan.

De politie kan het eerdere voorval en de aangifte nog niet bevestigen en verwijst naar het lopende onderzoek naar de brand.